';

KEZDŐLAP  /  ISMERD MEG ŐKET…

Szerző: Tóth Krisztina, Esküvő Classic Magazin

A pillanatok esszenciája képkockákba rendezve –

A BL Film higlight klipp formájában örökíti meg az esküvőtöket
Éva és Attila a saját esküvőjük kapcsán szeretett bele igazán az esküvői videózásba

aminek nyomán BL Film névre keresztelt vállalkozásuk is született. Fennállásuk óta számos higlight klipp született már, amiben a legfontosabb pillanatok, az érzelmek és a romantika kapja a főszerepet.

EC: A saját esküvőtök kapcsán fogalmazódott meg bennetek a gondolat, hogy esküvői videózással foglalkozzatok. Hogyan emlékeztek vissza erre az időszakra? Milyen volt a ti esküvői filmetek?

Image module

Éva: Nagyon izgalmas és boldog időszak volt az esküvőnk szervezése, ami 2017. szeptember 30-án volt Pécsen, a Palatinusban. Élveztük minden percét. Mindenről konkrét elképzelésünk volt, így arról is, hogy mit szeretnénk visszakapni az esküvői highlight klippünkben. Hetekig esküvői videókat nézegettünk, elemezgettünk. Találtunk két klippet, amik azóta is a kedvenceink. Felvettük a kapcsolatot az egyik készítőivel, de sajnálatunkra már foglalt volt az időpontjuk. (Mint kiderült, egy filmművészetit végzett fiatal házaspárról volt szó.) Szerencsére a másik klipp készítőinek szabad volt az időpontja. A filmünk romantikus, és látványos a Palatinus gyönyörű enteriörjével, a tetőteraszán a lemenő nap fényében történő esketéssel.  A Mecsek hegységgel a háttérben. A kreatív felvételek a népszerű Tettye romoknál és a csodálatos látványvilágú Zsolnay negyedben készültek.

Attila: Filmünk elkészítésére kifejezetten cinematográfust kerestünk, aki szakítani tud a hagyományos dokumentarista filmkészítéssel. Gyöngyösön élünk, Pécsen volt az esküvő, a filmesek Szegedről érkeztek. Számunkra fontos volt a film elkészítése, az időpontokat is ehhez igazítottuk, így maga az esketés is este hétkor kezdődött. Így is feszített volt a tempó, de jutott idő mindenre, amit elterveztünk.

Az esküvői videóink romantikusak, érzelmesek, ugyanakkor pörgősek, ritmusosak.

A highlight klipp főként a párról szól...

EC: Mi jellemzi az esküvői videóitokat? Milyen stílust képvisel a BL Film?

Éva: Az esküvői videóink romantikusak, érzelmesek, ugyanakkor pörgősek, ritmusosak. A highlight klipp főként a párról szól, és a köztük lévő bensőséges érzelmekről, a legjobb pillanatokról. Ezért tartjuk fontosnak, hogy legyen néhány óra a kreatív felvételek elkészítésére, mikor a pár csak egymásra, és az instrukcióinkra figyel.

EC: Melyek azok a pillanatok, amik semmiképpen nem maradhatnak ki egy esküvői videóból?

Éva: A highlight klippbe, ahogy a nevében is benne van, a kiemelt pillanatok kerülnek: ezek a nap legszebb és legemlékezetesebb, legnagyobb érzelmi hatást kiváltó pillanatai. A teljes esküvői film a highlight klipp kibővített változata, mely tartalmazza még a pár számára fontos eseményeket. (Esketés, csokordobás, meglepetés tánc, menyasszonytánc, stb.)

Attila: Szeretjük megmutatni a készülődés hangulatát: amikor a menyasszony és a vőlegény a hozzájuk közel állókkal, barátokkal tölti az esküvő előtti órákat. Nem a készülődést mutatjuk, hanem azt a jókedvet és izgalommal teli várakozást, ami megelőzi a nagy pillanatot. Fontos az első pillantás megörökítése is, ami szinte minden ember szemébe könnyeket csal. Keressük azokat a pillanatokat is, amik a vendégek reakcióit és érzelmeit mutatják.

EC: Mettől-meddig vagytok jelen egy esküvőn? Milyen felszereléssel érkeztek a helyszínre?

Éva & Attila: Igény szerint vagyunk jelen, délelőttől hajnal fél egy-egyig. Általában két MILC kamerával, és minden – közeli és széles – látószöget magába foglaló objektív parkkal dolgozunk. Szükség szerint különböző fényforrások elhelyezésével biztosítjuk a felvételek minőségét. Ahol a felvételek megkívánják, ott elektromos kamera stabilizátort, Gimbalt használunk. Ha a külső helyszín bemutatásra érdemes, DJI drónnal szállunk a táj fölé. A hanganyagot vezeték nélküli mikrofonokkal, ZOOM hangrögzítővel vesszük fel.

EC: Az utómunkát is ti magatok végzitek? Milyen hosszúságú filmet kapnak kézhez a párok?

Éva & Attila: Az utómunkát Final Cut Pro-ban végezzük, mely a vágáson kívül a jelenetek színezését (fényelését), illetve a hangok és effektek szerkesztését is magába foglalja. Számunkra nagyon fontos, hogy a nap különböző pillanataiban és különböző helyein készített felvételek egységes színvilágot mutassanak. A párok egy 3-5 perces highlight klippet, illetve eseményektől függően egy átlagosan 25-35 perces kibővített filmet kapnak.

A pillanatok esszenciáját rendezzük képkockákba.

Amit adunk: életre szóló élmény...

EC: Miért ajánljátok a pároknak, hogy benneteket válasszanak esküvői videósuknak?

Éva & Attila: Amit adunk: életre szóló élmény, minőségi felvételek, ami korlátlanul átélhető újra és újra. A pillanatok esszenciáját rendezzük képkockákba.

EC: Szolgáltatásaitok között fotózás is szerepel. Esküvők megörökítését is vállaljátok?

Éva & Attila: Leginkább esküvői videók készítésével foglalkoztunk idáig, a film készítés áll közelebb hozzánk. De ha igény van rá, szívesen vesszük a kihívásokat és esküvői fotózást is vállalunk, mivel mindkettőnknek fotós végzettsége is van.

EC: Hol vállaltok felkéréseket?

Éva & Attila: Felkéréseket az ország egész területéről fogadunk, de nem zárkózunk el a külföldi helyszínen történő munkától sem. Nem csak esküvői filmek készítésével foglalkozunk: különböző céges rendezvényeken és sporteseményeken is dolgoztunk már, mely nagy segítséget és gyakorlatot ad a meg nem ismételhető pillanatok biztonsággal történő rögzítésében.